• Home
  • Știri
  • Ciucă l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor. „Am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată”

Ciucă l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor. „Am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată”

ciuca n

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că i-a demis pe Bogdan-Lari Mihei, președintele Autorității Naționale a Vămilor, și pe Sorin Călin Gal, șeful Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. „Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni”, spune premierul.

Potrivit stiri.tvr.ro, Lucian Heiuș și-a anunțat luni seara demisia din funcția de președinte al ANAF. Într-un mesaj publicat pe rețelele sociale, spune că a fost onorat să conducă această instituție, dar regretă că nu a putut duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute.

Redăm mesajul premierului Nicolae Ciucă:

„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget.

Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni.

L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale.

Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”.

Parteneri