AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă, la recepţia de la ambasada UK: Susţin ideea că Regele Charles al III -lea a acţionat întotdeauna ca un adevărat Ambasador al României

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, joi la recepţia organizată de ambasada Marii Britanii la Bucureşti cu ocazia recentei încoronări a Majestăţilor Sale Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla, că acesta a acţionat întotdeauna ca un adevărat ambasador al României, „cu o profundă afinitate pentru ţara noastră, promovând România, inclusiv ca destinaţie turistică, dar şi numeroase acţiuni umanitare şi de cercetare a unor importante teme de interes comun”.

„Îmi face o deosebită plăcere să particip astăzi la recepţia organizată de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti cu prilejul recentei încoronări a Majestăţilor Lor Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla. România şi Marea Britanie se bucură de o relaţie excelentă, concretizată în Parteneriatul nostru Strategic pe care l-am reînnoit în urmă cu două luni. Suntem ţări cu viziuni similare, nu doar aliaţi, iar politicile noastre în materie de securitate, apărare şi afaceri externe sunt practic similare. În această perioadă complicată, în care Rusia a declanşat un război pe scară largă asupra Ucrainei, prietenia, cooperarea şi relaţia militară dintre ţările noastre se bucură de o şi mai mare apreciere”, a afirmat Ciucă, joi la recepţia organizată de Ambasada Britanică la Bucureşti cu prilejul recentei încoronări a Majestăţilor Sale Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla, potrivit news.ro.

Premierul a mai spus că Marea Britanie a fost întotdeauna un partener esenţial al României, în special în împărtăşirea de lecţii învăţate şi bune practici.

„Au fost multiple ocazii în care militarii noştri au luptat umăr la umăr într-o serie de teatre de operaţii de primă importanţă pentru Alianţa Nord-Atlantică şi în cadrul diferitelor coaliţii de voinţă ale ţărilor democratice cu vederi similare. Educaţia, cercetarea, formarea, expertiza sunt alte domenii de cooperare de primă importanţă pentru cetăţenii noştri. Peste un milion de români au ales să locuiască în Regatul Unit, au fost bine primiţi şi s-au integrat în societatea britanică. Vă mulţumesc, domnul ambasador, pentru aprecierile pe acre le-aţi făcut faţă de cetăţenii români, peste un milion de cetăţeni români care astăzi lucrează şi trăiesc în Marea Britanie”, a completat Ciucă.

Continuarea aici

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!