AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă: Ne dorim ca salariul minim să crească. Până nu vom avea o analiză, nu doresc să fac nicio referire cu privire la cuantum

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că guvernul își dorește să crească salariul minim, dar că până nu va exista o analiză pe bugetul de stat și pe cifre, acesta nu dorește să vorbească despre valoarea salariului.

„Calculul, în momentul de faţă, ţinând cont de cifrele pe care dumneavoastră le-aţi prezentat, noi încă nu am luat o decizie în acest sens, probabil nu sunt tocmai aliniate cu realitatea pentru că, atunci când vorbim de creşterea salariului minim, este vorba despre o limită de la care fiecare dintre cei care au angajaţi pot să îi remunereze”, a spus Ciucă, la fabrica IVECO de camioane blindate din Petrești, arătând că un angajat al companiei i-a spus că salariul său este motivant, potrivit digi24.ro.

Premierul a afirmat că „este la îndemâna fiecărui manager, a fiecărui conducător de astfel de companie să stabilească salariul în funcţie de valoarea muncii prestate de fiecare angajat în parte”.

„Sigur că ne dorim ca salariul minim să crească şi de fiecare dată când am avut această posibilitate am discutat şi despre salarii şi despre pensii. Reprezintă obiectivul nostru, astfel încât să îi sprijinim pe oameni să nu suporte întreaga povară a ceea ce înseamnă creşterea preţurilor şi efectele pe care le produce inflaţia, doar că până nu vom avea o analiză, pe buget, pe cifre concret, nu doresc să fac nicio referire cu privire la cuantumul cu care va creşte salariul minim”, a mai spus el.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!