• Home
  • Prima
  • Ciucă: Parlamentul a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială

Ciucă: Parlamentul a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială

copii

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Parlamentul României a aprobat majorarea la 22 de lei pe zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială.

„Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”.
De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor”, a scris Ciucă, pe facebook.

Aceste măsuri, prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă, spune prim-ministrul.

Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale, a conchis Ciucă.

AMPress

Parteneri