• Home
  • Prima
  • Ciucă: Plafonul la energie electrică va scădea la 0,8 lei per KW, iar limita de consum va creşte de la 300 la 500 de KW. Facturile emise greşit vor fi stornate

Ciucă: Plafonul la energie electrică va scădea la 0,8 lei per KW, iar limita de consum va creşte de la 300 la 500 de KW. Facturile emise greşit vor fi stornate

ciuca declaratii

Scăderea plafonului la energie electrică şi gaz şi creşterea limitei de consum. Este decizia luată luni, în şedinţa coaliţiei, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Măsurile se vor aplica de la 1 februarie.

„Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, practic reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se va percepe 0,68 bani pe KW. Pentru IMM-uri, pentru consumatorii mari, non-casnici, va fi plafonat preţul la un leu pe KW. La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru 5 luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW”, a spus Nicolae Ciucă, la Parlament, la finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare, potrivit Agerpres, citată de stiri.tvr.ro.

Premierul a arătat că s-a decis şi ca toate facturile emise greşit să fie stornate şi retrimise fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi.

Nicolae Ciucă a precizat că măsurile anunţate se vor aplica de la 1 februarie, până la data de 31 martie, urmând ca în această perioadă de timp să se vină cu o analiză şi să se ia decizii în continuare.
Şeful Executivului a mai spus că, potrivit discuţiilor avute, cifra a depăşit 1 milion de facturi greşite.

Parteneri