• Home
  • Știri
  • Ciucă: PNL susține ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază. Soluția este sprijinul producătorilor și procesatorilor români

Ciucă: PNL susține ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază. Soluția este sprijinul producătorilor și procesatorilor români

ciuca sedinta

„Am discutat cu miniștrii și secretarii de stat liberali proiectele pe care PNL le va sprijini în cadrul ședinței de guvern de săptămâna aceasta.

Susținem ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază, în această perioadă dificilă atât pentru România, cât și pentru întreaga regiune. În același timp, trebuie să fim siguri că piața este pregătită să reacționeze pozitiv la asemenea proiecte pilot. PNL consideră că, pe termen lung, soluția este sprijinul producătorilor și procesatorilor români, pentru ca aceștia să își permită să aplice prețuri mai mici”, a scris Ciucă, pe pagina de facebook.

„În acest context, am cerut specialiștilor partidului, inclusiv miniștrilor cu rol avizator, să urmărească acest proiect promovat de ministrul Agriculturii pentru o perioadă de trei luni și să se asigure că acesta a fost discutat în detaliu cu toți actorii de pe lanț. De asemenea, trebuie să vedem exact ce nu a mers în alte țări care au aplicat scheme similare, pentru a optimiza procesul de implementare”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Acesta a mai adăugat că în cadrul ședinței de joi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, care a fost pe teren în localitățile afectate de inundații, „ne-a prezentat situația de la fața locului, precum și măsurile care sunt luate pentru a sprijini românii care au avut de suferit”.

„Alte subiecte discutate au fost desfășurarea examenelor naționale, proiectele pentru modernizarea sistemului educațional, dar și stadiul de realizare a normelor Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului, un instrument esențial pentru pacienții cu afecțiuni oncologice”, a conchis Ciucă.

Parteneri