AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă: PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale. În campanie nu ne aşteptăm să fie un fel de tango

PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, a subliniat, miercuri, preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, care a menţionat că această abordare nu se va schimba.

“PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale şi toate aceste scenarii, cum este normal în viaţa politică şi în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor, dar acum, când noi discutăm, nu se va schimba această abordare – PNL va avea propriul candidat”, a afirmat Ciucă, la sediul PNL, potrivit Agerpres.

Întrebat despre faptul că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că îşi doreşte o alianţă politică a social-democraţilor cu PNL şi dacă ar fi posibil scenariul ca PSD să-l susţină pe el la alegerile prezidenţiale, Ciucă a răspuns că fiecare partid trebuie să-şi mobilizeze electoratul şi să aibă propriile opţiuni pentru a intra în alegerile următoare.

“Vă spun încă o dată pe cifre – dacă ne uităm la cifrele obţinute de către fiecare partid, suma lor este considerabil mai mare decât votul obţinut pe lista comună. Ca atare, electoratul fiecăruia dintre noi trage şi se motivează, se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile şi identitatea fiecărui partid. Ca atare, în momentul de faţă, susţin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul şi să avem propriile opţiuni şi argumente pentru a intra în alegerile prezidenţiale şi în cele generale”, a transmis liderul PNL.

Legat de posibilitatea unui tandem Nicolae Ciucă preşedinte – Marcel Ciolacu premier în următorii ani, el a menţionat că, după alegeri, se va vedea opţiunea cetăţenilor şi trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament.

În opinia sa, coaliţia PSD – PNL poate funcţiona, chiar dacă va fi adversar cu Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale.

“Este vorba de o confruntare politică, sigur nu ne aşteptăm să fie un fel de tango, este o chestiune foarte serioasă în ceea ce priveşte guvernarea, iar, de partea cealaltă, aşa cum am făcut şi în campania la locale, vom merge pe aceeaşi linie a proiectelor, a obiectivelor, astfel încât să rămânem în decenţa pe care încercăm şi despre care vorbim şi trebuie să o generăm către fiecare dintre cetăţenii României”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!