AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă: Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. La sfârşitul acestui an putem atinge un procent-record

 

Premierul Nicolae Ciucă spune că rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71% iar la sfârşitul acestui an putem atinge un grad de absorbţie de aproximativ 95%, un procent-record pentru România.

„Rata de absorbție a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. Anul trecut, în România au intrat 5,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, care însumează programele de investiții strategice. Adunând și banii veniți prin PNRR, România a primit în 2022 de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, cea mai mare valoare de la admiterea în UE până acum.
Pentru anul în curs, țara noastră are capacitatea de a obține o performanță similară, în materie de atragere a banilor europeni. Astfel, la sfârșitul acestui an, putem atinge un grad de absorbție de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România”, a scris Ciucă, vineri, pe pagina de facebook.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!