• Home
  • Știri
  • Ciucă: România a demonstrat constant că poate proteja cu succes teritoriul UE, în linie cu standardele Schengen

Ciucă: România a demonstrat constant că poate proteja cu succes teritoriul UE, în linie cu standardele Schengen

ciuca gov

După anunțul cancelarului german Olaf Scholz, potrivit căruia Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen, premierul Nicolae Ciucă a declarat că „România a gestionat cu responsabilitate granița externă a Uniunii, demonstrând constant că poate proteja cu succes teritoriul Uniunii și cetățenii săi, în linie cu standardele Schengen”. De asemenea, el a mulțumit Germaniei pentru sprijinul constant acordat României de a adera la Spațiul Schengen.

Redăm mesajul premierului, publicat pe pagina de facebook:

„Mulțumesc Germaniei pentru sprijinul constant acordat României de a adera la Spațiul Schengen, important obiectiv național încă de la momentul aderării țării noastre la UE.
România a gestionat cu responsabilitate granița externă a Uniunii, demonstrând constant că poate proteja cu succes teritoriul Uniunii și cetățenii săi, în linie cu standardele Schengen.
Cetățenii români merită să se bucure de aderarea la Spațiul Schengen și flexibilitatea suplimentară în termeni de liberă circulație a bunurilor și persoanelor. Exporturile românești ar putea cunoaște un impuls semnificativ, iar cozile la trecerea frontierei în Spațiul Schengen ar putea rămâne doar amintire”.

Parteneri