• Home
  • Știri
  • Ciucă: Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetățenie

Ciucă: Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetățenie

ciuca spania

După întâlnirea pe care a avut-o cu omologul său spaniol, Pedro Rollan Ojeda, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează în Regatul Spaniei, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat că românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie.

„Vizita în Spania a început astăzi (luni, n.r.) cu o întâlnire cu omologul Pedro Rollan Ojeda, cu care am discutat despre importanța diplomației parlamentare în relația bilaterală dintre țările noastre. Împreună, putem identifica soluții comune la problemele celor două societăți, îmbunătățind relațiile politice, comerciale și culturale.
Am fost impresionat de cuvintele calde, deosebite, cu care președintele Senatului Spaniei vorbește despre românii stabiliți aici. Comunitatea românească din Spania are o vastă experiență de muncă, este o resursă de înaltă calificare și are o mentalitate occidentală. Ca urmare a demersurilor pe care le-am inițiat ca prim-ministru, românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetățenie. Statul iberic mai are asemenea acorduri în Europa doar cu vecinii săi, Portugalia și Franța”, a scris Ciucă, pe facebook.

„În întâlnirea pe care am avut-o, ulterior, cu președinții Comisiilor parlamentare de Apărare și de Afaceri Externe, am discutat despre oportunitățile de colaborare dintre țările noastre în domeniul industriei de apărare. Cunosc potențialul în fabricarea de armament și muniție, vehicule blindate și material explozibil. Și cred că avem acum ocazia de a iniția colaborări solide în cercetare-dezvoltare între România și Spania”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, efectuează luni şi marţi o vizită oficială în Regatul Spaniei, la invitaţia omologului său spaniol, Pedro Rollan Ojeda.

Parteneri