AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă: Sunt foarte multe mesaje de la cetățeni că organizarea alegerilor în septembrie apare ca fiind ceva care se vrea grăbit

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că la şedinţa coaliţiei se vor discuta “aspectele legate de data alegerilor prezidenţiale”, menţionând că sunt mesaje din partea cetăţenilor că organizarea acestor alegeri în septembrie nu ar da timp de dezbateri şi va părea “ceva care se vrea grăbit, fără să se ţină cont de relevanţa funcţiei prezidenţiale”.

“Vom discuta, sigur, aspectele legate de data alegerilor. Problema candidatului comun cred că a ieşit din raza de interes a amândurora, fără niciun fel de limitare. Şi noi ne dorim foarte mult să discutăm cât se poate de serios acest aspect al datei alegerilor, ţinând cont de faptul că sunt foarte multe mesaje şi de la mediul asociativ şi de la societatea civilă, de la cetăţeni, legat de faptul că luna septembrie înseamnă practic să înceapă campania în perioada vacanţelor, nu există timpul necesar pentru dezbateri şi, ca atare, apare aşa ca fiind ceva care se vrea grăbit, fără să se ţină cont de relevanţa funcţiei prezidenţiale. Şi, de aceea, cred că trebuie să discutăm, este normal să discutăm. Mai mult decât atât, trebuie să discutăm în seara aceasta şi celelalte chestiuni legate de guvernare, pentru că ne apropiem de încheierea primei jumătăţi a anului bugetar şi trebuie să vedem celelalte aspecte care ţin de guvernare”, a afirmat Ciucă, la sediul PNL, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă insistenţa PSD de a programa alegerile prezidenţiale în luna septembrie are legătură cu momentul recalculării şi majorării pensiilor, liderul PNL a spus: “Eu îmi doresc foarte mult să nu mai creadă cineva că poate să păcălească oamenii atât de uşor”.

“Ca atare, dacă există posibilitatea să demonstrăm că nu acesta este obiectivul, atunci putem să mutăm data alegerilor”, a adăugat Ciucă.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!