• Home
  • Știri
  • Ciucă: Vom continua demersurile pentru aderarea la Schengen. Decuplarea de Bulgaria – o măsură pe care trebuie să o analizăm

Ciucă: Vom continua demersurile pentru aderarea la Schengen. Decuplarea de Bulgaria – o măsură pe care trebuie să o analizăm

ciuca gov

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că demersurile pentru aderarea României la Schengen vor fi continuate şi a precizat că decuplarea în acest dosar de Bulgaria este o măsură care trebuie analizată.

Prim-ministrul a spus că în acest moment se discută soluţiile cu privire la aderarea la Schengen.

Declarații Nicolae Ciucă:

– Îmi exprim indignarea față de poziția pe care Austria a luat-o în Consiliul JAI
– Trebuie subliniată relația bilaterală istorică pe care o avem cu Austria și care până acum câteva zile decurgea foarte bine și dintr-o dată s-a schimbat la 180 de grade
– Tot prim Ministerul de Externe a fost chemat ambasadorul nostru la Viena pentru consultări. Nivelul relațiilor diplomatice va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri al ambasadei noastre de la Viena.
– Aşa cum am discutat cu preşedintele României, aşa cum am discutat în această dimineaţă cu preşedintele PSD, vom continua toate demersurile pentru aderarea la spaţiul Schengen pentru a ne îndeplini obiectivul naţional. Avem această decizie politică unitară.
– Este nevoie să continuăm acest demers din respect pentru români, din respect pentru partenerii noştri europeni.
– În acest moment se discută cu instituţiile europene şi cu preşedinţia cehă pentru a putea să identificăm care sunt soluţiile imediate care pot fi luate şi de asemenea, discutăm cu partea suedeză pentru că urmează să preia preşedinţia de la Cehia şi să analizăm oportunitatea punerii pe agenda Consiliului a deciziei de aderare”
– Decuplarea de Bulgaria este o altă măsură pe care trebuie să o discutam. Rezultatele comisiilor tehnice au arătat că România este pregătită să îndeplinească condițiile acquis-ului comunitar.

Mai mult aici

Parteneri