• Home
  • Prima
  • CNN: Cum ar putea Ucraina să câștige războiul cu Rusia

CNN: Cum ar putea Ucraina să câștige războiul cu Rusia

razboi u

Fostul șef al Comandamentului Statelor Unite pentru Operațiuni Speciale din Europa, generalul-maior în retragere Mike Repass, a spus pentru CNN că sprijinul comunității internaționale pentru Ucraina trebuie să fie suplimentat și a dezvăluit obiectivele pe care Occidentul trebuie să le îndeplinească pentru ca țara invadată de Rusia să poată câștiga războiul si să îi alunge pe ruși de pe teritoriul lor.

Potrivit digi24.ro, Repass a fost consilier al armatei ucrainene în ultimii șase ani pe baza unui contract semnat cu guvernul american. Generalul a vizitat luna trecută Polonia și vestul Ucrainei pentru a-și face o idee mai bună asupra felului în care decurge războiul.
Repass a spus că lanțul de aprovizionare al Ucrainei cu echipament militar este ineficient și că este nevoie de mai multe trupe pentru a îi înfrânge pe ruși.

Pentru a câștiga războiul din Ucraina, Repass a spus că SUA și aliații săi trebuie să alcătuiească o forță ucraineană strategică formată din cinci brigăzi de până la 40.000 de soldați care să înceapă operațiuni ofensive împotriva rușilor ca să îi dea afară din țară.
Generalul american a spus că în vizita sa în Europa a observat trei lucruri importante: „Ucraina încă are nevoie de mult sprijin”, „NATO se mișcă prea încet” și SUA are destule informații despre „ceea ce se întâmplă cu echipamentul militar care ajunge în Ucraina”.

Parteneri