AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Coaliţia ia în calcul să renunţe la creşterea taxelor locale, respectiv a impozitului pe locuinţe, după ce nu s-a ajuns la un acord cu administraţiile locale (surse)

foto- news.ro

 

Coaliţia de guvernare ia în calcul să renunţe la creşterea taxelor locale, respectiv a impozitului pe locuinţe cu 50%, prin creşterea bazei de impozitare cu 50%, după ce prevederea a trecut de plenul Senatului şi era blocată în Camera Deputaţilor, au precizat surse parlamentare pentru News.ro.

Coalitia de guvernare vrea să renunţe la majorarea taxelor locale, la mai bine de o lună de la votul din Senat, pe Ordonanta prin care s-a decis majorarea cu până la 50% a bazei de impozitare.

Potrivit surselor citate, liderii coaliţiei nu au reuşit să ajungă la un acord cu reprezentanţii autorităţilor locale, astfel că se ia în calcul o respingere a Ordonanţei în Camera Deputaţilor şi renunţarea, deocamdată, la această măsură.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat desprea majorarea taxelor pe proprietate, că ”trebuie să înţelegem că s-a dus comunismul, a plecat din România” şi că ”nu mai putem impozita oamenii la fel, pe clădiri aflate în alte locaţii, în alte judeţe”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!