Coaliţia merge mai departe: „Cei care au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”

Coaliţia de guvernare merge mai departe, în ciuda disensiunilor din ultima săptămână. Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au semnat marți seară noul acord al coaliției de guvernare.

„După două zile de discuții serioase, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, care să aducă proceduri și puncte de vedere care să ducă la creșterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunătățirea mecanismelor de guvernare și performanță de guvernare. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii, suntem o coaliție care cooperează, cu dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere. Suntem preocupați în primul rând de o guvernare care să duc la o îmbunătățire a vieții românilor”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

La rândul său, Dan Barna, copreședintele USR PLUS a precizat: „Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR a depășit astăzi o situație delicată. Funcționarea acestei coaliții ține de respect și reguli. Prin ceea ce am agreat azi vom reuși să scoatem România din pandemie și să o ducem în acea direcție de care cetățenii au nevoie”

Distribuie prietenilor

„Mâine vom face o nouă propunere pentru ministru al Sănătății, propunere pe care o veți afla dimineață”, a spus Dragoș Tudorache, vicepreședinte PLUS.

„Această coaliție nu are alternativă. În acest act adițional nu există lucruri extravagante, extraordinare, ci lucruri care vor asigura o funcționare coerentă și câteva puncte accentuate scoase din programul de guvernare, fără să adăugăm nimic. Important e să luăm acele decizii prin care să întărim încrederea oamenilor în guvern. Sunt deziderate importante. Vreau să cred că este singurul act adițional pe care îl semnăm”, a spus Kelemen Hunor, președintele UDMR.

„ Așa cum am spus, coaliția merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă și o coerență a deciziilor politice în coaliție. Sunt foarte bucuros că ne asumăm în această coaliție ca obiectiv principal campania de vaccinare, este important să avem o campanie de vaccinare de succes și sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes. De mâine vom avea un ministru al Sănătății care va prelua un portofoliu dificil, va avea susținerea mea și a colegilor din cabinetul pe care îl conduc. Ne vom asigura în continuare că, așa cum am făcut și până acum, deciziile pe care le luăm în consultare, le vom lua în interesul cetățenilor României”, a spus premierul Florin Cîțu.

Liderii coaliției nu au răspuns întrebărilor jurnaliștilor, aflați în Parlament.

AMPress