COD GALBEN de ninsori. Informare meteo de vreme rea. Gerul vine de…

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineaţa un Cod galben de ninsori valabil în mai multe localităţi din judeţul Maramureş şi o avertizare nowcasting de ceaţă şi chiciură pentru localităţi din judeţul Vrancea.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţul Maramureş, localităţile Baia Mare, Baia Sprie, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare, Ulmeni, Tăuţii-Măgherăuş, Copalnic-Mănăştur, Cavnic, Şiseşti, Mireşu Mare, Satulung, Recea, Dumbrăviţa, Suciu de Sus, Cupşeni, Cerneşti, Lăpuş, Fărcaşa, Băiuţ, Remetea Chioarului, Valea Chioarului, Groşi, Ardusat, Coroieni, Groşii Ţibleşului, Săcălăşeni, Băiţa de Sub Codru, Băseşti, Coltău, Vima Mică, Asuaju de Sus, Gârdani, Sălsig, Coaş, Boiu Mare şi Ariniş va continua să ningă în general moderat şi local se va depune un strat de zăpadă de 7 – 10 cm.

Distribuie prietenilor

În ultimele 10 ore în zonele atenţionate a nins şi s-a depus deja un strat de zăpadă de peste 10 centimetri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Cum va fi vremea miercuri, 2 ianuarie

În vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zona montană, înnorările vor persista, iar local şi temporar vor mai fi precipitaţii, dar în general slabe cantitativ. Va ninge, trecător, îndeosebi în Banat şi Crişana, dar precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. În restul teritoriului, cer variabil, cu înnorări în special în primele ore ale zilei în sud-est. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, iar local, dar la cote mult mai reduse şi în vest şi sud. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade.

În București, de asemenea, înnorarile vor persista în primele ore ale zilei, dar maxima va fi mai ridicata decat ieri, 4…5 grade. În plus, presiunea atmosferica va scădea sub normal.

La munte, tot innorat, ninge temporar, în general slab cantitativ, pe arii mai restrânse noaptea. Vântul sufla intens, cu precãdere la altitudini mari, astfel ca acolo avem viscol. Temperaturie, in schimb, nu vor avea variaţii importante faţã de zilele precedente.

De joi, 3 ianuarie, se instalează gerul

Citeşte mai mult pe Realitatea.net