• Home
  • Prima
  • Cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Iată județele vizate

Cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Iată județele vizate

Administrația Națională a emis, miercuri, avertizări de cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 20 mai, ora 09:00 – 21 mai, ora 06:00

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 20 mai, ora 13:00 – 21 mai, ora 06:00

În intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

De asemenea, în intervalul 21 mai, ora 06:00 – 21 mai, ora 23:00, în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.

AMPress

Parteneri