• Home
  • Prima
  • Cod portocaliu de ploi în mare parte din ţară

Cod portocaliu de ploi în mare parte din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, mai multe atenţionări de vreme severă, valabile până luni.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 10:00 – 19 iulie, ora 21:00

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 10:00 – 19 iulie, ora 21:00

În intervalul menționat, local în Moldova, Muntenia și estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 21:00 – 20 iulie, ora 10:00

În estul Transilvaniei și local în Maramureș, vestul Moldovei și în nordul Munteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, îndeosebi prin acumulare, vor depăși 40 l/mp și, pe arii restrânse 60 l/mp.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 21:00 – 20 iulie, ora 10:00

În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

AMPress

Parteneri