AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți mai multe atenționări de vreme severă.

Cod galben
Intervalul : 2 iulie

În cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, precum și în sud-vestul Dobrogei, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10

În Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, Maramureș, Muntenia și Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Miercuri (3 iulie) manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10

În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!