• Home
  • Prima
  • Cod roșu la Spitalul Târgu Cărbunești, după ce instalația de oxigen s-a stricat. Pacienții Covid sunt ventilați în ambulanțe

Cod roșu la Spitalul Târgu Cărbunești, după ce instalația de oxigen s-a stricat. Pacienții Covid sunt ventilați în ambulanțe

Instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești s-a stricat, iar pacienții sunt ventilați manual în ambulanțe. Autoritățile au activat codul roșu. Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 că șeful DSU, Raed Arafat, a fost informat de această situație gravă. El a afirmat că cel mai probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației.

Sunt două persoane decedate, dar medicii spun că nu din cauza problemelor de oxigen, a declarat prefectul județului.

„Este o defecțiune tehnică la stocatorul de oxigen. Ne așteptăm ca firma să acționeze rapid.

Nu știu motivele defecțiunii. Județul a reacționat foarte bine. Au fost mobilizate resurse foarte bune.
În județ s-au trimis echipaje SMURD, de la ambulanță și de victime multiple. Au fost trimise butelii de oxigen, care să poată fi folosite temporar, până la remedierea situației.

Nu avem cum ști că se va defecta stocatorul. Ce să se înlocuiască? Stocatoarele sunt puse recent, nu sunt vechi, sunt pe contracte cu firme. Să vedem de ce s-a defectat. La acest moment, cei de acolo au reacționat foarte bine și s-au mobilizat”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

În spital sunt internați 152 de pacienți infectați cu COVID-19, din care 80 – 90 necesită suport de oxigen.

„A fost transmis ordinul secretarului de stat Raed Arafat prin care ISUJ Gorj va solicita ajutor la ISU din județele limitrofe pentru asigurarea necesarului de oxigen până la remedierea defecțiunii.

La ora 07.36 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La nivelul ISUJ Gorj a fost crescută capacitatea operațională la Nivelul IV-Alertă Roșie”, a transmis ISU.

Parteneri