• Home
  • Știri
  • Codul roșu de viscol și ninsori a fost extins. Ministrul de Interne, apel către populație

Codul roșu de viscol și ninsori a fost extins. Ministrul de Interne, apel către populație

viscol 1 1

Meteorologii au prelungit avertizarea cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila. Toate drumurile naționale și județene din aceste județe au fost închise. Sute de șoferi au rămas blocați în zăpadă și au cerut ajutor.

De asemenea, porturile de la Marea Neagră au fost închise. Orașul Constanța a rămas fără apă potabilă. Elevii din Tulcea, Galați și Brăila nu vor merge luni la școală, deoarece cursurile au fost suspendate.

Meteorologii au emis un nou cod roșu și pentru zonele montane din județele Braşov, Vâlcea, Argeş, Prahova, Dâmboviţa şi Sibiu, unde viteza vântului va ajunge la 160 km/h.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, unul dintre județele aflate sub avertizare cod roșu de viscol și ninsoare, fac apel la oameni să amâne orice deplasare, chiar dacă au mașini echipate de iarnă. Purtătorul de cuvânt al instituției a atras atenția că oamenii nu ascultă recomandările și așa se ajunge la situații în care mașinile rămân blocate în zăpadă.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a făcut apel către populaţie să respecte indicaţiile structurilor de ordine publică în contextul interdicţiilor impuse din cauza vremii rele.

„În mod special, rog pe cei care au în plan să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore să rămână acolo unde sunt dacă se află într-o regiune, într-un judeţ în care există coduri instalate şi interdicţii aplicate”, a transmis ministrul, citat de news.ro, potrivit digi24.ro.

„Aş vrea să transmit un mesaj către cetăţeni, către populaţie, în sensul de a urma şi a respecta toate indicaţiile autorităţilor locale, structurilor, forţelor de ordine publică, în sensul cel mai larg, pentru că toate aceste măsuri sunt luate în beneficiul lor, pentru protecţia lor. (…) În mod special, rog pe cei care au în plan să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore, să rămână acolo unde sunt dacă se află într-o regiune, într-un judeţ în care există coduri instalate şi interdicţii aplicate, în special de circulaţie. Orice deplasare în astfel de condiţii poate îngreuna intervenţia autorităţilor. Şi atunci, rugămintea este să aştepte până se deblochează drumurile închise, până se finalizează măsurile care sunt puse în aplicare şi până când se pot deplasa în siguranţă”, a afirmat ministrul afacerilor Interne la Comandamentul de iarnă care s-a desfăşurat duminică.

Predoiu s-a adresat şi structurilor şi forţelor Ministerului Afacerilor Interne, dar şi autorităţilor locale, cărora le-a solicitat ca, „în limita competenţelor, să ia absolut toate măsurile pentru protejarea vieţii, sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor”. El a precizat că a fost informat că situaţia este sub control.

Parteneri