Codurile Penale, adoptate. Opoziția va contesta ”această fărădelege”

 

Codurile penale au primit votul final, miercuri, în Camera Deputaților. Liderii opoziției au anunțat, după vot, că vor cotesta la CCR modificările aduse.

Codul de Procedură Penală a trecut cu 180 de voturi pentru. De asemenea, Codul Penal a fost adoptat cu 181 de voturi.

Distribuie prietenilor

Liviu Dragnea a afirmat, după votul din Camera Deputaților, că nu s-a adus nicio modificare decât la articolele declarate neconstituționale.

„S-a declanșat procedura de modificare acum multe, multe luni de zile, cu dezbateri și spectacol. Au fost contestate la CCR aceste legi, CCR a spus că o serie de articole nu sunt constituționale și nu pot fi acceptate, o serie de articole trebuie să fie modificate pentru a deveni constituționale, o serie de articole sunt constituționale, fără să fie modificate. Decizia luată de noi, de anul trecut, a fost ca articolele declarate constituționale să continue procedura parlamentară, ca să se închidă o procedură. Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziei CCR. Astăzi, a avut această procedură parlamentară, parțială, că or să atace din nou la CCR niște articole declarate deja constituționale. Deci, nu este niciun fel de modificare”, a spus Dragnea, potrivit realitatea.net.

Raluca Turcan a afirmat că Partidul Național Liberal va contesta la Curtea Consituțională ”această fărădelege”.