• Home
  • Prima
  • Col dr Valeriu Gheorghiţă promite, de luni, alt ritm de vaccinare. Se pornește atacul pe toate fronturile

Col dr Valeriu Gheorghiţă promite, de luni, alt ritm de vaccinare. Se pornește atacul pe toate fronturile

col gheorghita

Doctorul militar Valeriu Gheorghiţă, colonel, cel care coordonează campania de vaccinare anticovid,  a declarat că de luni, 4 ianuarie, se pornește din plin acțiunea, punând în lucrarea aproape toate centrele de vaccinare din țară.

„Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste ultime zile, începând cu primele 10 centre din acele unităţi medicale de linie 1 şi ulterior au intrat în activitate şi celelalte centre de vaccinare.

Însă de luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social (…) Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă seara, într-o emisiune tv, conform Agerpres.

Parteneri