• Home
  • Prima
  • Comisia Europeană, critici dure pentru București. Tudorel Toader iese discret din ”indicațiile lui Dragnea”

Comisia Europeană, critici dure pentru București. Tudorel Toader iese discret din ”indicațiile lui Dragnea”

Tudorel Toader 1 1

”Justiție, nu corupție!”, cere UE politicienilor puterii de la București. Nu România a fost pusă la zid – scriu deja comentatorii străini – ci partidul condus de Liviu Dragnea care, prin vocea Vioricăi Dăncilă, a spun: ”Nu am venit aici să dau socoteală”. Ea a reafirmat poziția proeuropeană a partidului său, dar – așa cum a afirmat la București Liviu Dragnea – ”legile le facem noi în Parlament, nu ni le fac alții”. Întrebările au venit în cascadă, mai ales pe ”detaliul” că liderul puterii executive din România are mai multe dosare penale de corupție și ”legătura cu schimbarea legilor justiției un poate fi ruptă de interesul său personal”.
Discursul Vioricăi Dăncilă a fost interpretat de PNL ca fiind ”pentru alegătorii din țară, cu accent pe naționalismul prost înțeles, dovadă că singura susținere a fost de la extrrmiștii europeni”.

Tudorel Toader a mers, în conferința de presă pe care a susținut-o, după ședința plenară din Parlamentul European, pe găsirea unor soluții moderate, care să stingă îngrijorările europene. El a spus că de acolo merge la Comisia de la Veneția al cărui membru este. Poziția moderată a ministrului român de Justiție intră în contradicție cu poziția lui Liviu Dragnea, ceea ce ar putea tranșa decizia ca la remaniere să fie schimbat.
C. Zamfir, AMPress

Parteneri