• Home
  • Prima
  • Comisia Europeană discută, miercuri, despre statul de drept în România

Comisia Europeană discută, miercuri, despre statul de drept în România

Comisia Europeana 1

Preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker şi alţi reprezentanţi ai CE se vor reuni, miercuri, la Bruxelles, în şedinţa Colegiului Comisarilor pentru a discuta despre situaţia statului de drept în România.

„Juncker şi Comisia Europeană trebuie să acţioneze pentru garantarea principiilor statului de drept. Colegiul Comisarilor va discuta mâine despre statul de drept în România. #EuranetPlusSummit2019”, a scris Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, marţi, pe Twitter, potrivit Mediafax.

Reuniunea vine în contextul în care purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Margaritas Schinas a confirmat discuţia telefonică, de joia trecută, între prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans şi premierul Viorica Dăncilă pe tema ordonanţelor de urgenţă pe codurile penale, precizând că ambele părţi au convenit să continue discuţiile tehnice.

Timmermans a criticat în mai multe rânduri Guvernul de la Bucureşti din cauza OUG 7 care modifică legile justiţiei şi a altor schimbări legislative în materie penală, precizând că România trebuie să nu se abată de la traseul respectării statului de drept, luptei anticorupţie şi păstrării indepedenţei magistraţilor.

Parteneri