• Home
  • Știri
  • Comisia Europeană nu a fost convinsă de măsurile propuse de miniștrii lui Ciolacu. Guvernul pregătește taxe mai mari din octombrie

Comisia Europeană nu a fost convinsă de măsurile propuse de miniștrii lui Ciolacu. Guvernul pregătește taxe mai mari din octombrie

comisia europeana 1

După discuțiile din ultimele zile, miniștrii s-au întors de la Bruxelles cu planul de creștere a taxelor. Deși au încercat să obțină păsuire, Comisia Europeană nu a fost convinsă și a cerut României noi măsuri care să aducă bani la buget.

Potrivit surselor Digi24, misiunea pe care și-o propune premierul Marcel Ciolacu este să reia negocierile și să îi determine pe oficialii europeni să accepte peticeala pe care deja a pregătit-o Coaliția.

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește la finalul acestei săptămâni, pe 1 septembrie, la Bruxelles, cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Lyen, pentru a discuta despre deficitul bugetar. Abia după această întâlnire, pachetul de măsuri fiscale va fi adoptat de Guvern.

Marți, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că a cerut Comisiei Europene să accepte o țintă de deficit de 5,5% din PIB, semnificativ mai mare decât ținta asumată în legea bugetului, de 4,4% din PIB, motivând că România a avut cheltuieli mari și neprevăzute în urma războiului din Ucraina. Boloș a mai spus că le-a prezentat acestora proiectele de creșteri de taxe și de reduceri de cheltuieli.

Continuarea aici

Parteneri