Comisia Europeană: România încalcă legislația UE în 10 domenii

 

Comisia Europeana a anuntat, joi, pachetul de actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor din luna iulie. Deciziile pentru Romania privesc 10 domenii, printre care calitatea aerului, protectia naturii, serviciile financiare, armele de foc, energia sau protectia copilului.

Potrivit ziare.com, pentru calitatea aerului, Comisia solicita Romaniei si Croatiei sa abordeze „esecul sistemic” in ceea ce priveste monitorizarea poluarii, astfel cum se prevede in legislatia UE privind calitatea aerului inconjurator.

Distribuie prietenilor

CE solicita Romaniei sa se asigure ca instalatiile industriale functioneaza in baza unor autorizatii adecvate.

Pentru protectia naturii, Comisia solicita Romaniei, Poloniei si Portugaliei sa finalizeze reteaua Natura 2000. Comisia Europeana a decis joi sa trimita o scrisoare de punere in intarziere Romaniei, Poloniei si Portugaliei pe motiv ca aceste tari nu asigura protectia adecvata a habitatelor si speciilor de interes la nivelul UE prin desemnarea de arii naturale protejate.

Comisia mai solicita Romaniei sa isi alinieze legislatia in domeniul asigurarilor auto la normele UE. Normele nationale actuale din Romania impun o obligatie de notificare prealabila a oricarei intentii de modificare a primelor, precum si o serie de limitari a modalitatilor de calculare a primelor de catre asiguratori.

Continuarea pe ziare.com