Comisia Europeană: Urmărim situația din România cu mare îngrijorare. „Lupta anticorupție trebuie să avanseze, nu să facă pași înapoi”

 

Președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker și vicepreședintele Frans Timmermans au transmis un mesaj comun în care își exprimă îngrijorarea după decizia Guvernului de a adopta OUG privind modificarea codurilor penale.
„Lupta anticorupție trebuie să avanseze, nu să facă pași înapoi. Urmărim ultimele evoluții din România cu mare îngrijorare”, precizează mesajul comun al președintelui și vicepreședintelui Comisiei Europene, potrivit realitatea.net

„Ireversibilitatea progresului obținut în lupta anticorupție este esențială pentru efortul Comisiei de a evalua eventuala ridicare a Mecanismului de Cooperare și Verificare”, mai precizează comunicatul.

Distribuie prietenilor

„Raportul MCV publicat săptămâna trecută a consemnat progresul făcut până acum de procurori și judecători în România în lupta cu corupția la nivel înalt. În același timp, a clarificat faptul că orice pași care ar submina acest progres sau au ca efect slăbirea sau restrângerea domeniului de aplicare al corupției ca infracțiune, ar influența orice analiză viitoare. Comisia avertizează împotriva pașilor înapoi și va analiza cu atenție ordonanța de urgență privind Codul Penal și Legea Grațierii”, mai spune declarația celor doi oficiali.