A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Comisia juridică a Camerei Deputaților, raport favorabil pe proiectul privind abrogarea recursului compensatoriu

0 40

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat marți, cu unanimitate de voturi, raport favorabil pe proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu. Atât liberalii, cât și social-democrații au anunțat că vor abrogarea actului normativ care a lăsat în libertate mii de infractori periculoși.

Votul final urmează să fie dat miercuri în plenul Camerei, care este for decizional.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, spune că va merge la CEDO și le va explica judecătorilor că România nu mai vrea infractori eliberați mai devreme din închisori. În plus, va anunța investiții în penitenciare.

Unul dintre artizanii recursului compensatoriu, deputatul PSD Eugen Nicolicea, aruncă vina pe judecători pentru eliberarea înainte de termen a peste 18.000 de deținuți, mulți dintre ei periculoși.

Cătălin Predoiu a anunțat, după dezbaterile din comisia juridică a Camerei Deputaților, că vor fi identificate o serie de măsuri alternative recursului compesatoriu, între care se numără creșterea numărului de locuri de detenție, îmbunătățirea spațiilor și consolidarea sistemului de probațiune.

Sursa – stiri.tvr.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More