• Home
  • Prima
  • Concertul de Anul Nou de la Viena, tradiţie muzicală extrem de îndrăgită în întreaga lume, sărbătoreşte 250 de ani de la naşterea lui Beethoven

Concertul de Anul Nou de la Viena, tradiţie muzicală extrem de îndrăgită în întreaga lume, sărbătoreşte 250 de ani de la naşterea lui Beethoven

concert viena 1

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena are loc pe 1 ianuarie 2020 sub conducerea lui Andris Nelson, la Musikverein. Unul dintre cei mai cunoscuţi şi creativi dirijori ai scenei muzicale internaţionale, Andris Nelson este directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Boston, dar şi al Orchestrei din Leipzig, notează adevarul.ro.

Concertul de Anul Nou de la Viena este un adevărat ritual al fiecărui început de an, o tradiţie muzicală extrem îndrăgită în întreaga lume. Cel mai mediatizat concert al tuturor timpurilor este transmis pe TVR 1 şi TVR 1 HD, de la ora 12.15, în prima zi a lui 2020.

Acest concert reprezintă pentru Filarmonica din Viena nu doar expresia dorinţei de a oferi interpretări muzicale apropiate de perfecţiune ale operelor acestui gen, dar şi de a transmite oamenilor din întreaga lume urări de Anul Nou, în spiritul prieteniei, speranţei şi păcii, în calitate de ambasador muzical al Austriei.

Pentru trecerea în Noul An, împreună cu board-ul orchestrei, Andris Nelson a stabilit un program caracterizat de seninătate, contemplativ, din repertoriul bogat al dinastiei Strauss şi al contemporanilor săi. Acest program va avea multe trimiteri la numeroasele aniversări ale lui 2020.

De exemplu, valsul Freuet euch des Lebens va fi în cinstea celei de-a 150-a aniversări a clădirii Musikverein din Viena. Apoi, pentru a sărbători 250 de ani de la naşterea lui Ludwig van Beethoven, compoziţia sa, Contretänze, va fi interpretată în concertul din acest an, moment care va include şi scene de balet pentru televiziune.

Sursa – adevarul.ro

Parteneri