Conducerea Spitalului Fundeni cere personalului medical să semneze un „Angajament anti-mită”

 

Conducerea Institutului Clinic Fundeni, unul dintre centrele de elită ale medicinei din România și lider în programul de transplant hepatic, renal și medular, solicită celor 1.200 de oameni din cadrul personalului medical, dintre care 350 de medici, să-și asume „măsuri coercitive sau disciplinare” dacă vor lua mită, notează Libertatea.ro.

Angajații au primit în aceste zile o declarație pe care sunt obligați s-o semneze.
„Refuz să particip la activități care implică luarea sau darea de mită”, precizează un punct din Declarația personală de angajament anti-mită.

Distribuie prietenilor

La Spitalul Fundeni, managerul Carmen Orban cere angajaților să se angajeze nu doar să refuze să primească mită, dar să și reclame cazurile de plăți informale dinspre pacienți.
„Voi raporta cu bună credință sau din motive rezonabile de a crede astfel, a unor fapte reale sau suspectate de mituire sau încălcare a politicii anti-mită sau a sistemului de management anti-mită”.

De asemenea, medicii, asistentele și restul personalului garantează prin semnătură că nu au fost implicați nici în trecut în „fapte de mituire corupție sau probleme similare”. Alineatul 3 din declarația anti-mită a fost introdus pe ultima sută de metri, susțin surse din spital, cel care se referă la „calificările mele sunt reale și corecte”.
Aceeași declarație prevede și raportarea situațiilor de conflicte de interese, definite prin relațiile cu societățile comerciale, relația cu membrii de familie sau alte interese financiare.

Foto – libertatea