Conferință de presă comună la Casa Albă, Klaus Iohannis – Donald Trump

 

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, vineri, cu președintele SUA, Donald Trump. Cei doi au avut convorbiri tete-a-tete și au susținut o declarație de presă comună.
„Va mulțumesc că ați ajuns aici, este o onoare să vă primesc aici. Relația dintre cele două țări ale noastre începe cu două secole în urmă, dar parteneriatul nostru datează de peste 20 de ani. M-am întors dintr-o călătorie istorică în Europa şi Orientul Mijlociu. M-am adresat a peste 50 de lideri din lumea arabă, jucători cheie au fost de acord să nu mai susțină terorismul. Qatar a fost din păcate, un finanţator al terorismului. Impreuna cu secretarul de stat Rex Tillerson, a venit timpul să cerem Qatar să nu mai finanțeze terorismul. Vreau să cer tuturor să nu mai finanțeze terorismul. Nu mai învățați alți oameni să ucidă oameni. Vreau să mulțumesc românilor pentru contribuția lor, pentru a combate terorismul. România a avut un parcurs greu. România a contribuit cu 2% din PIB. Domnule preşedinte vreau să vă aplaud curajul și eforturile de a lupta împotriva corupţiei și pentru a susține statul de drept”, a spus Trump.
„Vă mulțumesc pentru cuvintele dumneavoastră. Sunt foarte bucuros că am avut o întrevedere foarte bună. Sărbătorim 20 de ani de Parteneriat strategic. Anul acesta este important pentru ambele națiuni. Acest Parteneriat cu SUA modelează România cum este astăzi, solidă, cu o democrație solidă, cu o economie solidă și sustenabilă, cu o creștere economică puternică, o Românie care este alături de trupele americane în Afganistan, în Irak. Acest Parteneriat a contribuit la ceea ce România este astăzi. Acest Parteneriat a fost și este foarte important și cred că acest Parteneriat nu numai că trebuie să continue, ci trebuie să devină mai puternic, trebuie să definească relațiile noastre bilaterale, trebuie să contribuie la rezolvarea atât de multor probleme”, a spus Iohannis.

AMPress