• Home
  • Știri
  • Constantinescu (ANPC), despre prețurile de pe litoral: „Noi am rămas undeva în perioada în care românul pârjolea câmpiile și otrăvea fântânile”

Constantinescu (ANPC), despre prețurile de pe litoral: „Noi am rămas undeva în perioada în care românul pârjolea câmpiile și otrăvea fântânile”

horia

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a susținut că operatorii economici de pe litoralul românesc gonesc turiștii cu prețurile discreționare pe care le practică și serviciile proaste pe care le oferă. Acesta a insistat că „litoralul are nevoie de o curățare substanțială și nu doar de aplicarea unor sancțiuni repetitiv an de an” și i-a dat exemplu pozitiv pe greci și bulgari.

„În primul rând, m-a frapat ceea ce a comunicat ministrul Turismului legat de stațiunea Costinești, în condițiile în care întreg litoralul se face ”vinovat” de aceeași situație: construcții haotice, servicii prestate în condiții greu de imaginat, mă refer aici numai la unele locații, pentru că contradicția dintre vechi, investiție și nou este extraordinar de mare. Lângă hoteluri noi, de patru-cinci stele, iată dughenizarea pare să-și continue cursul. Or cred eu că ar trebui săptămâna aceasta, o să ne așezăm la masă toate autoritățile să stabilim că litoralul are nevoie de o curățare substanțială și nu doar de aplicarea unor sancțiuni repetitiv an de an”, a declarat șeful ANPC, la postul B1TV.

Acesta a reacționat astfel după ce ministrul Daniel Cadariu a declarat, la Prima TV, că staţiunea Costineşti „arată foarte rău” şi dacă lucrurile nu se vor îndrepta, ca variantă extremă, ia în calcul propunerea ca acestei localităţi să-i fie ridicat statutul de staţiune.

Mai mult aici

Parteneri