Coreea de Nord acuză SUA de genocid

 

ONU a primit o cerere de la Coreea de Nord pentru încetarea sancțiunilor întrucât poporul este supus unui genocid, informează Reuters.
„În prezent, tâlhăria condusă de SUA cu sancțiuni brutale și presiuni împotriva Republicii Populare Democrate Coreene reprezintă o încălcare a drepturilor actuale ale omului și un genocid. Unele țări lipsite de principii au blocat livrarea de echipamente medicale și medicamente” destinate mamelor și copiilor din Coreea de Nord, arată documentul trimis ONU prin care Phenianul insistă că „toate tipurile de sancțiuni contrare drepturilor omului și inumane împotriva RPDC trebuie să înceteze imediat și complet”.
Luna trecută, un expert al ONU a apreciat că sancțiunile internaționale ar putea afecta sectoare cheie ale economiei nord-coreene și ar putea periclita situația drepturilor omului sub regimul condus de Kim Jong-Un, potrivit Agerpres.
Nivelul de trai în Coreea de Nord, țară cu o dictatură comunistă severă, este foarte scăzut, iar sancțiunile declanșate de SUA după amenințările nord-coreene, făcute prin liderul său și un nou experiment nuclear țintind ”imperialismul”, pot duce la o și mai mare împovărare a populației. Transmiterea dinastică a puterii a făcut din Coreea de Nord o insulă a ținerii poporului în înapoiere și supunere totală față de liderul suprem. Opoziția democratică în Coreea de Nord este, conform unui analist care a fost de mai mult ori în această țară , ”o imposibilitate”. Opoziția internatională are la rândul ei părți bune și părți rele, în sensul că regimul lui Kim Jong-Un poate fi clătinat, dar cu mari daune aduse și așa poporului nord coreean năpăstuit.
În aceste zile, Donald Trump face o vizită în China, Coreea de Sud și Japonia, ținta principală a discuțiilor fiind amenințarea care vine din Coreea de Nord.
D. Dumitru, AMPress