Coreea de Nord nu se teme de un război cu SUA. Vom reacționa „la orice tip de război”

Coreea de Nord este pregătită să răspundă „la orice tip de război” declanșat de Statele Unite și se pregătește pentru un nou test nuclear, a afirmat luni emisarul Phenianului la Națiunile Unite, după mai multe avertismente lansate de executivul american, transmite AFP, citată de Agerpres.
„Dacă Statele Unite îndrăznesc să aleagă acțiunea militară,Republica Populară Democrată Coreeană este pregătită să reacționeze la orice tip de război dorit de Statele Unite”, a declarat ambasadorul adjunct la ONU, Kim In Ryong.
„Vom lua cele mai dure măsuri de represalii față de provocatori”, a adăugat el.
La o zi după lansarea — ratată — a unei rachete balistice, diplomatul nord-coreean a confirmat că un nou test nuclear este în curs de pregătire și că acesta „va avea loc” la locul și timpul potrivit. Țară comunistă cu un regim totalitar, Coreea de Nord și-a perpetuat puterea la vârf prin aceeași familie, iar libertățile fundamentale ale omului sunt cu totul absente. Aliatul chinez nu mai pare atât de sigur și nici pe Moscova nu prea mai poate conta puterea de la Phenian. În plus, cea de a doua Coree, cea de Sud, aliat al SUA, dorește reîntregirea țării sub auspicii democrate. Înarmarea nucleară, împotriva interdicțiilor internaționale, a reușit să enerveze SUA care a trimis deja în zonă întăriri de război.

C. Zamfir, AMPress