• Home
  • Știri
  • Corina Crețu, despre vizita ministrului austriac de Interne la București: „Autoritățile române au greșit invitându-l”

Corina Crețu, despre vizita ministrului austriac de Interne la București: „Autoritățile române au greșit invitându-l”

corina cretu 2

Europarlamentarul Corina Crețu, fost comisar european, a declarat miercuri, la postul B1 TV, că este o greșeală vizita ministrului austriac de Interne la București și că Lucian Bode a anunțat „triumfalist” dezghețarea relațiilor româno-austriece fără să obțină nicio garanție de la omologul austriac:

„Autoritățile române au greșit invitându-l. Bineînțeles, domnul Bode a spus că este un pas important, triumfalist ca de obicei, pentru dezghețarea relațiilor româno-austriece. Tot așa și domnul Hurezeanu a fost trimis înapoi acum câteva luni la Viena, tot în ideea de a arăta dezghețarea relațiilor româno-austriece. Care este rezultatul? Rezultatul este acest răspuns foarte tranșant, această dublă măsură. Românii circulă liber și nu sunt migranți. Este și o altă confuzie care se face și care am văzut că începe să prindă în ideea că noi exportăm oameni care au probleme cu legea. Românii circulă liber. Migrația nu este problema României și în general ruta migrației nu este prin România.

Ca ministru de Interne să distrugi o țară întreagă, o economie întreagă, să umilești o țară întreagă, dând exemplu că tocmai a fost destructurată o rețea unde au fost prinși 30 de cetățeni sirieni, marocani sau din Africa și că călăuza era română este un exemplu ridicol. Nu există nicăieri în tratate, în criteriile de aderare la Schengen tema migrației. România deja demonstrează de 11 ani că este capabilă, că poate apăra granițele externe ale UE”.

Parteneri