Corina Creţu se delimitează explicit de PSDragnea. Comisarul european merge cu Ponta

Conflictul Corinei Creţu cu Dragnea, care practic a exclus-o din partidul care a propulsat-o comisar european, a căpătat confirmare din partea fostului membru PSD. Corina Creţu anunţă că va candida din nou pentru Parlamentul European dar din partea partidului condus de Victor Ponta:

“Candidez pentru alegerile PE din partea Pro România, care are un proiect ambiţios de dezvoltare a României, cu oameni competenţi şi profesionişti. Am fost şi rămân o social-democrată europeană convinsă şi cred că singura şansă de dezvoltare a României este în interiorul unei UE puternice şi echitabile, unde ne trebuie aliaţi şi prieteni şi cred că această tactică de atac din partea noastră ne va costa pe toţi. Îi respect, în continuare, pe membrii PSD, dar îi rog să înţeleagă că această decizie a mea este o delimitare clară de actuala conducere a acestui partid, care, ştiţi foarte bine, în ultimii ani a minimizat munca şi eforturile noastre, a celor care am încercat să ajutăm România din afară, culminând cu atacuri şi jigniri personale la adresa mea şi a colegilor din Comisia Europeană’, a spus Corina Creţu.

Victor Ponta a spus la rându-i că va deschide lista pentru Europarlamentare cu Corina, care este un bun comisar, iar ca social democrată e mai veche decât Dragnea, din vremea în care acesta se afla alături de Băsescu, în PD.
C. Zamfir, AMPress