Coronavirusul trece granița în România. ”Nu vă jucați!”

Profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș, atrage atenția ferm: „Nu vă jucați! Cei care vin din zonele afectate trebuie să autodeclare”. E puțin probabil să nu avem cazuri în România de coronavirus.

România se află în prima linie împotriva coronavirusului, boală care a făcut deja zeci de mii de victime la nivel mondial. Italia, acolo unde există cea mai mare comunitate de români din străinătate, este prima țară din Europa unde a fost instaurată stare de urgență. Sunt peste 150 de cazuri confirmate de îmbolnăviri și trei decese înregistrate. E doar o chestiune de timp până când coronavirusul va fi identificat și în țara noastră, spun autoritățile

Potrivit medicului Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș, e puțin probabil să nu avem cazuri de coronavirus în România. Acesta a subliniat că este esențial ca cei care se întorc în țară din zonele afectate să declare singuri acest lucru la Direcțiile publice de Sănătate și să stea, acasă, în carantină, 14 zile.

Sursa – a1.ro