• Home
  • Prima
  • Coșea: Situația începe să fie nu ngrijorătoare, ci periculoasă. Suportabilitatea populației, la nivelul limită

Coșea: Situația începe să fie nu ngrijorătoare, ci periculoasă. Suportabilitatea populației, la nivelul limită

Mircea Coșea crede că fără măsuri rapide și ferme din partea Guvernului, cetățenii, respectiv companiile din țara noastră nu vor mai putea face față inflației explozive.

„E o situație care începe să nu fie îngrijorătoare, ci periculoasă. Suportabilitatea populației începe să fie la nivelul limită. Nu avem o creștere a veniturilor – salarii, pensii. Actualii particulari din economie au mari probleme, pentru că facturile la electricitate sunt mari, alimentele se țin lanț, începe să fie șomaj. Situația se agravează.

Avem din partea guvernului niște speranțe care sunt la stadiul declarativ. Atât domnul președinte al PNL cât și cel al PSD, capii coaliției de guvernare, ne vorbesc despre niște măsuri care ar trebui să vină în două săptămâni. Nu știm despre ce este vorba, sunt niște propuneri care circulă neoficial. Domnul Cîțu face o propunere care nu este de neglijat – o reducere a CAS-ului, Marcel Ciolacu propune o reducere a TVA-ului. Vreau să subliniez că este cam târziu. De la 1 aprilie trebuie să intre în vigoare aceste măsuri, ca să mai tempereze presiunea care este pe populație la prețuri, la puterea de cumpărare”, a avertizat Coșea, potrivit b1tv.ro.

Pentru persoanele cu venituri medii și mici, inflația explozivă este extrem de dureroasă, susține profesorul de economie. Pentru cei menționați, care cumpără în general doar produse bază, prețurile sunt cu 20-25% mai mari.

Parteneri