• Home
  • Prima
  • Coșea: „Suntem în pragul falimentului. Vom rămâne fără căldură, fără utilitățile de bază în iarnă”

Coșea: „Suntem în pragul falimentului. Vom rămâne fără căldură, fără utilitățile de bază în iarnă”

Analistul economic, Mircea Coşea, a explicat ce consecințe periculoase poate genera întârzierea formării unui guvern.

„De vreo trei săptămâni spun că suntem în prag de faliment. Sunt mai mult de 200 de localități care nu mai au bani. Ceea ce s-a întâmplat la Timişoara şi la Craiova sunt lucruri care s-au rezolvat punctual şi temporar.

Suntem în situaţia în care suntem în prag de faliment. Nu spun incapacitate de plată, că e prea mult, dar e foarte grav ce se întâmplă. Se poate rezolva situaţia cu eforturi, bineînțeles, pentru că bugetul nostru nu este prea generos şi pentru asta trebuie o rectificare bugetară care trebuie făcută de un guvern în funcţie. Văd că lucrurile merg foarte, foarte greu cu formarea guvernului.

Văd că premierul demis cere încă o lună şi ceva de negocieri. Deci suntem în pragul unor situaţii foarte complicate. Văd că şi alţii îşi dau seama de acest lucru. În sfârșit, Consiliul Fiscal a spus şi el că situaţia este foarte gravă. În ţară au apărut nişte păreri foarte ferme în legătură cu gravitatea momentului pe care îl trăim, iar cei care fac astăzi negocierea ar trebui să grăbească pentru că nu putem merge aşa la infinit.

Se întâmplă lucruri foarte grave.
Vom rămâne fără căldură, fără utilitățile de bază în iarnă. Suntem o ţară care nu are capacitatea de a-şi gestiona resursele. Suntem o ţară cu o clasă politică eșuată care nu e în stare să facă un guvern în viitoarele zile. Rectificarea trebuie făcută până la finalul acestei luni, altfel situaţia se înrăutățește într-o manieră absolut periculoasă”, a spus Mircea Coşea, analist economic, la Antena 3.

Parteneri