• Home
  • Știri
  • Cozi de TIR-uri de peste 40 de kilometri la intrarea din Ucraina în România prin punctul de frontieră Siret

Cozi de TIR-uri de peste 40 de kilometri la intrarea din Ucraina în România prin punctul de frontieră Siret

tiruri cozi

Cozi uriaşe de TIR-uri de peste 40 de kilometri la intrarea în România dinspre Ucraina, la punctul de trecere a frontierei Siret. Şoferii români şi străini care transportă cereale, zahăr sau ulei sunt nevoiţi să aştepte la coadă peste o săptămână în condiţii grele, notează stiri.tvr.ro. Ei se plâng de birocraţia românească şi corupţia ucrainenilor.

În coada de tiruri care încearcă să intre în România din Ucraina, sunt mai mulți șoferi din Brăila și Prahova. Pregăteau ceva de mâncare și s-au bucurat că au avut cui să își verse amarul, spune reporterul TVR.

Și șoferii străini se plâng de condițiile în care sunt nevoiți să aștepte.

„Sunt gruzin din Gruzia. Duşuri, toalete nu sunt. Uitaţi-vă, nu există nicio toaletă nicăieri. Nici sălbaticii din Papuasia nu umblă aşa. Nu este bine aşa, băieţi.”
Directorul Centrului de afaceri ucraineano-român din Cernăuți spune că soluția ar fi suplimentarea numărului de funcționari vamali.

Autoritățile române și ucrainene susțin că au luat măsuri pentru fluidizarea importurilor de cereale pe cale terestră din Ucraina. În urmă cu trei săptămâni, premierii celor două țări au deschis un nou punct de trecere a frontierei cu Ucraina între Vicovu de sus și Crasna, dar pe acolo nu pot trece tiruri încărcate întrucât nu există infrastructura necesară.

Parteneri