Crescătorii de porci, nemulțumiți că zeci de mii de animale au fost ucise degeaba. Ministrul Daea consideră că s-a acționat eficient

Marţi a avut loc un comitet de urgenţă la MAI, având ca temă măsurile referitoare la epidemia de pestă porcină dispuse de către Centrul Național de Combatere a Bolilor din cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Şeful ANSVSA a anunţat că până acum au fost ucişi 123 411 porci.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a fost întrebat dacă autorităţile au luat toate măsurile necesare în privinţa combaterii pestei porcine africane, în condiţiile în care virusul era prezent de câţiva ani în ţările din jurul României.

„Guvernul a acţionat de fiecare dată în mod corect, rapid şi eficient. În mod corect pentru că a fost tot timpul informat şi tot timpul a decis măsuri în cadrul Guvernului, a spus Daea.
În zonele afectate, crescătorii de porci sunt revoltați fiindcă cele mai multe animale au fost ucise fără a fi bolnave. Banii care vin de la Guvern ca despăgubire – declară un crescător – „vin greu sau un vin deloc”.

Distribuie prietenilor

Aurelia Apostol, AMPress