AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Guvernul va majora miercuri, prin două ordonanțe de urgență, pensiile și alocațiile

Alocaţiile pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani ajung la 243 de lei, iar punctul de pensie va crește la 1.586 de lei, începând de la 1 ianuarie 2022, potrivit a două ordonanțe de urgență aflate pe ordinea de zi a ședinței de guvern de miercuri, relatează Agerpres.

De asemenea, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, va crește la 600 de lei, în urma adoptării de către guvern a noilor măsuri.

În plus, pensia minimă crește de la 800 la 1.000 de lei, iar în luna ianuarie se va acorda aşa-numita a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu handicap.

Totodată, proiectul de OUG prevede că, ”începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică”.

”Majorarea şi data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, stipulează actul normativ.

Din 2023, și valoarea alocației pentru copii va fi indexată cu rata medie anuală a inflației, potrivit proiectului de ordonanță de guvern.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!