Crin Antonescu: Dragnea face ceea ce nici Ceaușescu n-a făcut. Cabinetul 1 al PSD va conduce Guvernul

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, prezent, miercuri seară, la Realitatea TV, a făcut o serie de declarații legate de criza paridului pe care l-a condus și greșelile de neiertat din campanie. PNL nu și-a propus ținte înalte, așteptând totul de la Iohannis care la rândul său a fost lipsit de viziune. S-a referit apoi și la nominalizarea apropiatei lui Dragnea, Sevil Shhaideh.

„Într-un partid cu atâtea personaje familiarizate cu marile demnități, e o numire surprinzătoare și cred că această numire este atât de surprinzătoare, pentru că domnul Dragnea a vrut să dea — și în sensul acesta a reușit — o dovadă de maximă forță în interiorul partidului și în spațiul politic. (…) Va fi un guvern condus de facto — asta ne și spune domnul Dragnea — de la Kiseleff, de la cabinetul 1 al PSD. Asta va alimenta comparațiile răutăcioase, pentru că, după cum știți, nici la comuniști, rareori, secretarul general al partidului (…) erau prim ministru, uneori niciodată. Primul ministru era un superfuncționar al puterii, puterea era în altă parte. (…) Dincolo de asta, domnul Dragnea joacă un joc politic și până acum îl joacă bine”, a spus Crin Antonescu, potrivit Agerpres.
Crin Antonescu este văzut de mulți soluția salvatoare a PNL, care trece printr-o profundă criză de identitate, numai că fostul președinte refuză să-și reia o asemenea poziție, rămânând un rar comentator al vieții politice. Retragerea sa, pe care unii o califică drept ”scârbită în urma comportamentului celor pe care-i credea apropiați” pare, cel puțin acum, definitivă. Mulți au comentat că Antonescu a fost sabotat de doi oameni, iar ei sunt cauza retragerii sale : Victor Ponta și Klaus Iohannis, ambii suiți în cele mai mari ranguri prin contribuția liderului liberal de atunci.

Aurelia Apostol, AMPress