• Home
  • Știri
  • Cristian Pîrvulescu, despre vizita lui Zelenski în SUA: E datoria noastră morală, a Lumii Libere, să susținem în continuare Ucraina

Cristian Pîrvulescu, despre vizita lui Zelenski în SUA: E datoria noastră morală, a Lumii Libere, să susținem în continuare Ucraina

cristian pirvulescu

Cristian Pîrvulescu a explicat joi, pentru B1 TV, implicațiile vizitei lui Volodimir Zelenski în Statele Unite, prima vizită externă a președintelui ucrainean de când țara sa a fost atacată de armata rusă. Unul dintre principalele mesaje transmise de Zelenski și de Joe Biden, președintele american, este că pacea trebuie să fie una justă, adică Ucraina trebuie să-și păstreze integritatea teritorială. Un alt mesaj important transmis de Administrația Biden este că sprijinul SUA pentru Ucraina va continua.

Politologul a explicat și declarațiile recente ale președintelui francez Emmanuel Macron, care insistă ca Rusia să primească garanții de securitate, deși aceasta este țara agresoare.
Totodată, politologul a insistat că Lumea Liberă trebuie să continue să ajute Ucraina, pentru că, sprijinind Ucraina, se ajută pe sine și democrația.

„Implicațiile vizitei sunt foarte importante. Prima vizită pe care președintele Zelenski o face în afara Ucrainei de la începutul războiului, de pe 24 februarie, e în Washington. E o vizită simbolică atât întâlnirea cu Biden și conferința de presă, cât mai ales acest discurs pe care l-a susținut în Camerele reunite ale Congresului. Momentul nu e întâmplător ales, e la finalul mandatului acestei legislaturi a Camerei Reprezentanților. De altfel, a fost primit de Nancy Pelosi, care-și va încheia mandatul. Din 3 ianuarie vom avea o majoritate republicană în Camera Reprezentanților.
Or în această majoritate republicană sunt unii care susțin că prioritatea SUA nu e în niciun caz războiul din Ucraina. E echipa trumpistă, extrema dreaptă din Partidul Republcian, care chiar a organizat o conferință de presă acum două săptămâni în care și-au afirmat clar ostilitatea față de sprijinirea Ucrainei. Sunt cei care ieri, în timpul discursului lui Zelenski, s-au comportat într-un mod dezagreabil și s-au văzut imagini.
Dar mesajul pe care l-au transmis acum Administrația Biden și Zelenski e că există o majoritate bipartizană în Congres care va susține în continuare Ucraina, iar Ucraina nu cerșește la SUA, ci primește un ajutor pentru a apăra democrația. E foarte important să se înțeleagă lucrul acesta”, a explicat politologul, potrivit b1tv.ro.

Pîrvulescu a mai susținut că un mesaj important pe care l-a transmis Biden este acela că pacea va fi atunci când Ucraina va considera că e necesar și cu păstrarea integrității teritoriale a Ucrainei. În opinia sa, e important că s-a precizat din nou că niciodată comunitatea democratică nu va accepta ca Ucraina să nu aibă controlul asupra întregului său teritoriu.

Mai mult aici

Parteneri