• Home
  • Prima
  • Cristina Prună (USR): Vom ajunge ca guvernul să stabilească prețurile din pix, ca pe vremea comunismului”

Cristina Prună (USR): Vom ajunge ca guvernul să stabilească prețurile din pix, ca pe vremea comunismului”

pruna

Deputatul USR Cristina Prună critică proiectul de ordonanţă de urgenţă privind combaterea acţiunilor speculative.

„Guvernul PSD-PNL se pregătește să intre cu bocancii în economie. Sub pretextul combaterii acțiunilor speculative, guvernul va da amenzi pentru “prețuri nejustificate” pentru anumite produse. Practic vom ajunge ca guvernul să stabilească prețurile din pix, ca pe vremea comunismului”, a scris Prună, miercuri, pe pagina de facebook.

De asemenea, aceasta susține că actualul guvern riscă să descurajeze investițiile în România, în contextul economic global extrem de dificil.

„Într-un context economic global extrem de dificil, în care statele sunt în competiție acerbă pentru atragerea/păstrarea investițiilor, guvernul PSD-PNL riscă o dată în plus să descurajeze investițiile în România. Forma actuală a proiectului lasă loc la decizii arbitrare și abuzuri. Cine va investi aici știind că statul poate să intervină asupra prețurilor? Despre ce economie de piață mai putem vorbi? Plus, la ce se mai pot aștepta investitorii? (…)

În loc ca statul să încurajeze concurența pentru a avea prețuri corecte stabilite prin mecanisme de piață, statul alege să lovească tot în economia reală. Efectele le vom vedea cu toții: sărăcie și chiar penurie de anumite produse.

Nu ne putem juca cu astfel de demersuri. Ele nici nu ar fi trebuit să fie avute în vedere, cu atât mai puțin adoptate. Din păcate, indiferent de soarta proiectului și forma sa finală, în mare măsură răul în fața investitorilor e deja făcut. Guvernul generalului Ciucă transmite un mesaj ferm că alege etatismul în locul economiei de piață. Iar asta ne va costa pe toți, pe termen lung”, a mai scris deputatul USR.

AMPress

Parteneri