Cristina Tarcea, la Radu Tudor: „Sunt un om care nu minte niciodată şi în afară de asta urasc nedreptatea, urasc minciuna, urasc impostura si…”

Cristina Tarcea a povestit că săptămâna trecuta, chiar in dimineata zilei in care Guvernul a adoptat ordonanta, a avut loc plenul CSM, la care a participat si ea, si ministrul Tudorel Toader.

Sefa ICCJ a aratat ca la acel moment s-a decis sa nu fie discutata ordonanta in vederea emiterii unui aviz din partea CSM pentru ca era prea din scurt.

„Domnul ministru era langa noi si ni s-ar fi parut corect sa ni se transmita faptul ca ‘faceti ce faceti, stati aici cat e nevoie, ca diseara va fi adoptata. Vorbim de drepturi, respectarea drepturilor, cooperare loiala intre institutii. Cu certitudine va spun ca nu e un exemplu acesta de cooperare loiala. (…)

Distribuie prietenilor

Avem lipsa de sinceritate si dubla masura.
E lipsa de incredere, lipsa de dialog, dispretul cu care sunt tratati toti, si procurorii si judecatorii”, a spus Tarcea, la Antena3.

Moderatorul emisiunii, Radu Tudor, i-a spus ca ar exista si magistrati care au sustinut ordonanta, referindu-se la cei de la Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) si cei de la Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) . Tarcea l-a contrazis pe cifre.

„Cat de reprezentativi sunt cei care au fost de acord cu ea? Dialogul e mereu cu aceiasi, oare noi, ceilalti, miile, nu avem un punct de vedere?”, a spus Tarcea, care a subliniat ca de la aceste doua asociatii apar public mereu doar aceleasi cateva persoane.

„La ICCJ nu se afla orice fel de judecatori, ci eminenti, care au trecut prin multe examene, foarte titrati, multi sunt cadre universitare. Aceasta OUG nu a fost trimisa Inaltei Curti.

In acea dimineata mi s-a comunicat ca in dimineata aceea mi-a fost trimisa pe fax sau email. Am ajus la serviciu, nu primisem nimic. Daca asta e dialog inseamna ca nu stiu eu ce inseamna. Nu am gasit-o nici la CSM, mi-a dat-o cineva din CSM. Ori, totusi, e vorba de Inalta Curte. Asta e o frustrare, si nu numai a mea”, a completat Tarcea.

In debutul emisiunii, Cristina Tarcea a facut si o scurta referire la episodul intalnirii cu seful CCR Valer Dorneanu, despre care sefa ICCJ declarase ca a avut loc pe intuneric, la final luand din greseala haina lui Dorneanu pe ea.

„Acum telefonul il am la mine, haina am lasat-o alaturi, sper ca e in siguranta”, a glumit sefa Inaltei Curti in studioul Antenei3.

„Sunt un om care nu minte niciodata si in afara de asta urasc nedreptatea, urasc minciuna, urasc impostura si urasc ca altii sa fie acuzati si pusi la zid pe nedrept”, a mai spus presedintele Inaltei Curti.

Mai mult pe Ziare.com