AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Critici la adresa premierului după ce a spus că ”Buzăul nu e în Moldova, nu mă jigniţi”. Ciolacu le-a cerut scuze românilor din regiune

Val de reacții și comentarii critice la adresa prim-ministrului Marcel Ciolacu, după declarația făcută joi la Timișoara, despre proiectul regionalizarii. Colegii săi de partid au reacționat imediat cu grimase, potrivit tvrinfo.ro.
Premierul a precizat că o glumǎ pe care a făcut-o în Timișoara, atunci când a spus că ”Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”, a fost interpretată, iar ”unii încearcă să o speculeze politic”.

Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei îi cere premierului Marcel Ciolacu explicaţii publice în legătură cu afirmaţia făcută: „Despre ce jignire personală ar fi fost vorba dacă Buzăul era în Moldova?”, au transmis reprezentanţii mișcării. Ei spun că „substratul afirmaţiei este, în primul rând jignitor, pentru întreaga populaţie a regiunii Moldova, de care domnul prim-ministru găseşte de cuviinţă să se delimiteze într-un mod dispreţuitor”.

Vineri seara, premierul a scris pe Facebook: „Înainte de orice sunt român. Mama era din Tecuci. Deci departe de mine să jignesc pe cineva. Văd că s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timișoara și unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit.”

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!