CSM a decis că nu se impune revocarea din funcţie a şefei DNA. Reacția ministrului Justiției

 

Forul CSM a decis că nu se impune revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, după controlul făcut acolo de Inspecţia Judiciară. După decizia CSM, ministrul Justiţiei stabileşte dacă propune sau nu revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA.
Întrebat ce fel de elemente va lua în considerare pentru decizia revocării șefei DNA, ministrul Justiției a spus că va ține cont de „toate elementele”.
„Voi ține cont de avizul consultativ, dar nu înseamnă că te conformezi aceluia. Iei în considerare argumentele pro, argumentele contra, faci evaluarea personală pe baza căreia iei o hotărâre. Am spus că era firesc comisia să fie formată dintr-un număr impar, ca să nu fie jumătate pe o parte, jumătate pe partea cealaltă. Mă ajută pentru că înseamnă că în raport sunt argumente pro, sunt argumente contra. Spuneam anul trecut că dacă toate argumentele erau pro, dacă toate argumentele erau contra, era foarte limpede că marja mea de apreciere era mai restrânsă.”, a declarat Tudorel Toader, potrivit realitatea.net
Ulterior, acesta a declarat ca este nedumerit de faptul ca trei dintre membrii echipei de control a Inspectiei Judiciare au o concluzie, iar ceilalti trei au alta concluzie, diametral opusa, precizand ca aceasta situatie ii va da „libertatea de a inclina balanta” si ca va lua o decizie in cel mult o luna si jumatate.
Ministrul Justitiei a adaugat ca raportul Inspectiei Judiciare este doar un element de care va tine cont in evaluarea conducerii DNA si ca in maximum o luna si jumatate va anunta o decizie.