CSM îl contrazice pe Tudorel Toader privind o legătură presupusă între Augustin Lazăr și…

În dosarul cu propunerea lui Augustin Lazăr la șefia Parchetului general nu există niciun document care să facă referire la o rezoluţie de clasare ce îl privea pe Klaus Iohannis.

Distribuie prietenilor

CSM îl contrazice pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a afirmat că la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr ar exista o ordonanţă de clasare dată lui Klaus Iohannis.

CSM a răspuns unei solicitări a procurorului general şi a precizat că nu a fost identificat niciun astfel de document în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, din 2016, la funcţia de procuror general.

„Urmare a adresei dumneavoastră (…), vă aducem la cunoştinţă că, în urma verificării documentaţiei ataşate la lucrarea noastră (…) (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră”, arată CSM în răspunsul către Augustin Lazăr.

Săptămâna trecută, în anunţul privind cererea de revocare, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vorbit despre „unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie”m conform Stiri.tvr.ro